A munkahelyemnél levő buszmegállóba néhány hete kikerült a helyi maszopos jelölt hatalmas arca. Ahogy az lenni szokott, most is akadt egy önkéntes, aki ellenállhatatlan késztetést érzett arra, hogy politkai véleményének és választási spekulációinak közvéleménykutatókat és ezoterikusokat megszégyenítő bölcsességgel hangot adva a következő lakonikus szentenciát vésse a plakátra: "Elvtársak! Vége!"

Ez a Kőhalmi Zoli féle tipológiában az ún. "Ott egy őz!"-féle kijelentés, amihez kb. annyit lehet hozzáfűzni, hogy "És télleg". No de, kampány van, és elkezdődött a nyuggerturbózás. Nyugdíjemelés, tizenhatodikhavi, kegyeleti díj, nyuggerakadémia, ingyengulyás és kordagyuri, és a majálistöltelékek máris beremegtek a sok szép és igaz szövegtől. Így hát meg sem lepődtem, amikor egyik este melóból hazafelé azt láttam, hogy az egyik szatyrosharcos éppen fejcsóválva mossa le a buszmegálló üvegéről a gonosz feliratot. Tudom, ördögi gondolat, de eszembe jutott, hogy ha ez ilyen egyszerűen működik, akkor ezentúl meg lehetne spórolni egy csomó helyen az ablaktisztítás költségeit, csak össze kellene firkálni minden ablakot olyan magvas gondolatokkal, mint "az emeszpé hazaáruló" meg "fasz fidesz" és így alattomos csellel hasznos társadalmi munkára lehetne fogni a sok unatkozó nyuggert.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyuggerland.blog.hu/api/trackback/id/tr701730541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása